Participanții la Marșul Centenarului au trecut frontiera cu R. Moldova și își continuă marșul. Poliția de frontieră a permis să intră în țară practic la toți participanții cu excepția lui George Simion, unul dintre liderii grupării. Deși inițial grupul a decis să rămână la vamă în semn de protest, ulterior au decis să-și continue marșul.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, domnul Fredolin Lecari, s-a deplasat la punctul de trecere Leușeni pentru a debloca situația privind grupul organizat de cetățeni români staționați între punctele de trecere a frontierei de stat.

„Simion George urmează să primească interdicția în „conformitate cu legea, după ce a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”, se mai menționează în comunicat.

„Marșul Centenar va continua fără George Simion, care este expulzat din Republica Moldova pentru a patra oara! Marșul va ajunge sâmbătă, ora 12.00 la Chișinău. Ne vedem cu toții în Piața Marii Adunări Naționale pe 1 septembrie! Doar Unirea ne mai poate salva”, a scris pe facebook Vitalie Prisacaru, unul dintre participanții marșului.