Mai multe loturi de cratițe și seturi de tacâmuri, cu marcajele unui brand renumit, au fost retrase din circuitul comercial, după ce s-a depistat că acestea sunt contrafăcute și încalcă drepturile de proprietate intelectuală asupra unei mărci. Astfel, au fost protejate nu doar interesele titularului de drept, dar și cele ale consumatorilor, care riscau să cumpere bunuri contrafăcute la prețul celor originale.

Serviciul Vamal informează că articolele contrafăcute, importate de doi agenți economici diferiți, au fost depistate de către angajații terminalelor vamale „Petricani” și „Cricova”, în comun cu specialiștii Serviciului protecția proprietății intelectuale.

Conform actelor, bunurile au fost aduse din China și Emiratele Arabe Unite. În total, au fost reținute, 9 452 de cratițe și 3 740 de seturi de tacâmuri, din oțel inoxidabil, valoarea cărora a fot evaluată la aproximativ 450 000 lei.

Conform procedurii, a fost notificat titularul de drept, care are obligația să asigure distrugerea loturilor contrafăcute.