Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene regretă situația creată zilele trecute la frontiera dintre Republica Moldova și România, în urma căreia un grup de cetățeni români au intrat cu întârziere în țara noastră.

„Este un caz izolat, care a avut loc din cauza dificultăților de ordin tehnic în Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, precum și al comportamentului inadecvat al unor cetățeni. MAEIE reiterează pe această cale ferma hotărâre de a respecta neabătut angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și normele internaționale în vigoare privind libera circulație a cetățenilor”, se spune într-un comunicat al ministerului.

De asemenea, MAEIE afirmă că nu există nici un motiv pentru a îngrădi sau limita accesul cetățenilor din România, cu care Republica Moldova are o cooperare excelentă în toate domeniile, inclusiv în cel frontalier.

Amintim că, mai mulți cetățeni români, participanți la Marșul Cenetenar, au intrat cu dificultate în R. Moldova. Acestora la vama Albița li s-a interzis accesul în țară, ulterior la vama Leușeni, acestora li s-a permis să intre în țară cu excepția la unul dintre lideri, George Simion, căruia i s-a interzis accesul în R. Moldova, „din cauza comportamentului inadecvat”, se spune într-un comunicat al poliției de frontieră.