Miercuri, 29 august, în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” a fost inaugurat Salonul Internaţional de Carte „Bookfest Chișinău”, care pentru al treilea an consecutiv reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Moldova, bucurându-se de un mare succes din partea publicului.

Ediția 2018 a salonului se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, Pavilionul Central.

În cele cinci zile, cele mai importante edituri din Republica Moldova și România îi așteaptă pe cititori cu o bogată ofertă editorială ce include cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii. În total vor participa cca 50 de edituri care vor expune peste 50 de mii de volume, reunite în cca 60 de standuri individuale.

De asemenea, în cadrul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest Chişinău”, ediția 2018, vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte; întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură; jocuri intelectuale și interactive; lecturi „en plein air”; saloane muzicale; cenacluri literare; va fi lansată Campania „Salvează lumea donând o carte” etc.

Menționăm că în cadrul ediției din acest an a Salonului Internațional „Bookfest Chișinău”, edituri de pe ambele maluri ale Prutului vor dona bibliotecilor publice din Republica Moldova cca 3 000 cărți. Această acțiune este posibilă datorită sprijinului acordat de către Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.