Reprezentantul diasporei Republicii Moldova din Franța și membru al Partidului Unității Naționale, Dorin Dușciac, și-a anunțat intenția de a candida pe circumscripții la viitoarele alegeri parlamentare din februarie 2019. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de facebook.

„Astăzi de Ziua Limbii Române mă aflu la Chișinău, unde împreună cu colegii din Partidul Unității Naționale am adus un omagiu Limbii Române, care acum 29 de ani a fost reînscăunată în drepturile sale firești în Republica Moldova. Folosesc această frumoasă și simbolică ocazie pentru a-mi anunța candidatura la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe Circumscripția Diaspora Europa de Vest”, a scris Dușciac.

Potrivi lui, diaspora trebuie să-și facă auzită vocea în Parlament și să se implice activ în procesul decizional la cel mai înalt nivel.

„În viitorul apropiat îmi voi detalia programul electoral, și mă voi deplasa în comunitățile din Diasporă. Cred cu tărie în faptul, că în politica zilelor noastre încrederea și legitimitatea se construiește de jos în sus, de la firul ierbii”, a mai scris politicianul mulțumind colegilor din partid pentru susținere.

Amintim că activistul civic Oleg Brega a anunțat printr-o înregistrare video că va candida la viitoarele alegeri parlamentare, însă nu a menționat pe ce circumscripție.

Amintim că, alegerile parlamentare ordinare vor avea loc în Republica Moldova pe data de 24 februarie 2019.