Președintele rus Vladimir Putin a numit asasinarea șefului auto-proclamatei Republicii Populare Democrate din Donetk, Alexander Zakharchenko, josnică. Potrivit lui, aceasta este încă o dovadă a reticenței de a căuta o soluție pașnică și politică a conflictului, informează serviciul de presă al Kremlinului, citat de tvrain.ru.

„Uciderea josnică a lui Alexandr Zaharchenko: este încă o dovadă, că cei care au ales calea terorii, violentei, intimidării, nu doresc să caute o soluție politică pașnică a conflictului, nu își doresc un dialog real cu locuitorii din sud-est. Și pun o miză periculoasă pe destabilizarea situației, pentru a pune locuitorii din Donbass în genunchi. Acest lucru nu va funcționa”, se spune în declarația lui Putin.

El l-a numit Zakharchenko „un lider adevărat al poporului, o persoană curajoasă și hotărâtă, un patriot al lui Donbassului” Președintele și-a exprimat, de asemenea, condoleanțele rudelor lui Zakharchenko și tuturor locuitorilor din Donbass, adăugând că ”Rusia va fi întotdeauna cu dvs (ei)”.

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal în baza articolului privind actul terorismului internațional, care a provocat moartea unei persoane (Partea 3, articolul 361).

Alexander Zakharchenko, șeful autoproclamatei Republici Populare Donetsk, a murit în urma a unei explozii într-o cafenea din centrul orașului Donetsk. Mai târziu, autoritățile separatiste au informat despre reținerea unor „sabotorii ucraineni” suspectați de organizarea asasinatului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!