Liderii unioniștilor au fost luați pe sus de către de forțele de ordine după ce au ajuns în afara orașului, unde se află cele trei autocare venite din România. Deputatul român Constatin Codreanu, liderul ODIP, Vlad Bilețchi și președintele BUN, Ion Leașcenco, acuză forțele de ordine de abuz și de aplicarea forței.

Deputatul Constantin Codreanu a solicitat intervenția Ministerului Afacerilor Externe de la București. „Aștept o reacție oficială din partea Ambasadei României în Republica Moldova, solicit Ministerului Afacerilor Externe să ia act de abuzurile la care am fost supus și să vină cu intervenții foarte clare și la discuții autoritățile Republicii Moldova”, a spus oficialul. Deputatul spune că și-a dorit o acțiune pașnică, dar nu li s-a permis acest lucru.

Liderul ODIP, Vlar Bilețchi, susține că au fost doborâți și unii reprezentanți ai mass-media. Liderii unioniști au depus o plângere la poliție pe acest caz. Potrivit polițiștilor, forțele de ordine au intervenit după ce unioniștii au blocat șoseaua Chișinău-Leușeni și urmează să fie sancționați pentru perturbarea ordinii publice.

Mai multe persoane declară pe rețele de socializare că autocarele care au fost inițial blocate în afara orașului au fost aduse la Cojusna. „Suntem păziți de vreo 20 de polițiști. Acum a venit şi au blocat autocarele. Nimeni nu intră şi nimeni nu iese”, spune Oleg Chicu.