/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Poliția despre intervenția la manifestația unioniștilor: Forțele de ordine au intervenit pentru deblocarea drumului

01 septembrie 2018, ora 19:05

Potrivit Poliției, la miezul zilei liderul Unirea ODIP, Vlad Belețchii, a solicitat că participanții la eveniment să se deplaseze în marș spre bariera Sculeni spre autocarele blocate. „În acest context, organizatorii întrunirii nu au respectat prevederile art. 18 al Legii 26/2008 privind întrunirile, care prevede obligația desfășurării întrunirii doar în forma, în locul și în termen indicat în declarația prealabilă”, se spune într-un comunicat al Poliției.

La sosire în punctul final, Bariera Sculeni, participantii la întrunire ar fi blocat intenționat artera de transport pe str. Calea Iesilor- stația terminus a troleibusului nr.1, fapte pasibile răspunderii contravenționale sau penale, în funcție de consecințele produse. „Astfel, forțele de ordine, în urma somațiilor către participanții la întrunire, au intervenit pentru deblocare arterei de transport, în scopul evitării încălcării drepturilor omului la libera circulație”, menționează polițiștii.

Totodată, referindu-se la autobuzele stopate la marginea orașului, Poliția declară a parvenit o solicitare la numărul 112 și s-a anunțat că în autobuse sunt obiecte interzise, substanțe explozive și alte obiecte interzise. Autocarele au fost duse la IP Straseni pentru a fi examinate. Organizatorii au fost anunțați și li s-a propus să se meargă la Straseni pentru a fi prezenți la examinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram