Partidul Socialiștilor, care anterior au depus notificare la Primărie despre organizarea unei acțiuni, astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, cu participarea a 20 de mii de oameni, a renunțat la intenție.

Solicitată de IPN, Irina Astahova, ofițerul de presă al formațiunii, a comunicat că Piața a fost „rezervată” de PSRM până la finele sezonului. „Nu am rezervat special această zi. Noi în general nu am planificat un protest în această zi”, a declarat Astahova.

Și acțiunea anunțată de Aurel Bucureanu, împotriva scumpirii carburanților, nu va avea loc. Activistul a declarat pentru IPN că a depus notificări la Primărie pentru perioada 14 iulie – 30 decembrie, fapt care îi oferă posibilitatea să organizeze manifestații în orice zi, până la sfârșitul anului.

Astfel, doar două din cele patru manifestații anunțate pentru astăzi în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc. Jurista Organizației Obștești „Credință Patriei”, Larisa Tatian, a spus că organizația va desfășura, începând cu ora 12.00, un miting pentru promovarea valorilor național-patriotice. Iar Alianța pentru Centenar se adună în Piață pentru a cere Parlamentului să aprobe Declarația de Unire cu România.