În după amiaza zilei de 1 septembrie cei doi cetățeni accidentați în Federația Rusă au ajuns la Chișinău. Ofițerii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au efectuat misiunea de repatriere a persoanelor, dar și de asistență medicală pe parcursul transportării.

În dimineața zilei de 1 septembrie cei doi cetățeni au fost așteptați pe peronul gării feroviare din Ocnița de către două ambulanțe SMURD, care i-au preluat pentru ai transporta în siguranță la Chișinău. Necesitatea transportului special a fost condiționat de starea sănătății ambilor bărbați, care au suportat mai multe traumatisme grave. Potrivit IGSU prima persoană adusă de SMURD este un bărbat în vârstă de 47 de ani care a avut de suferit în urma tragicului accident din Kaluga, iar a două persoană, de asemenea este un bărbat în vârstă de 44 de ani care a suportat un accident de muncă în același oraș.

La solicitarea rudelor, IGSU a transportat și cel de-al doilea bărbat la Chișinău pentru ca acesta să poată beneficia de îngrijiri calificate. Ambii bărbați au fost monitorizați pe parcursul drumului de la Ocnița la Chișinău de două echipaje SMURD. Aceștia au fost preluați la Institutul de Medicină Urgentă de medici pentru îngrijiri ulterioare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!