Cel puţin nouă persoane au fost rănite sâmbătă în demonstraţii rivale, la care au luat parte mii de persoane, în oraşul Chemnitz din estul Germaniei. Manifestațiile au fost organizate, pe de o parte de dreptei radicale, printre care partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) şi mişcarea Pegida, care este anti-islam şi anti-Merkel, iar pe de alta – de contra-demonstranţi, care au dorit să îşi exprime sprijinul faţă de politica guvernului în domeniul migraţiei.

Agenția DPA, citată de Agerpres, scrie că au fost înregistrate cel puţin 25 de infracţiuni, printre care acte de distrugere a proprietăţii, vătămări corporale, rezistenţă la arest şi folosirea de însemne ale unor organizaţii interzise. De asemenea, au avut loc ciocniri între unii demonstranţi şi poliţie când marşul de dreapta a fost dispersat mai devreme decât era prevăzut la statuia lui Karl Marx din oraş.

Acest oraş din landul Saxonia este de o săptămână scena mai multor manifestaţii, devenind epicentrul mobilizării împotriva solicitanţilor de azil în Germania după uciderea unui german cu lovituri de cuţit weekendul trecut. O crimă pentru care justiţia a arestat un irakian şi un sirian.