/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Reprezentantul OSCE va vizita biroul de înregistrare a vehiculelor din Tiraspol

02 septembrie 2018, ora 07:33

Potrivit OSCE, acest eveniment marchează începutul implementării așa-numitului acord privind „plăcuțele de înmatriculare”, semnat de către părți pe 24 aprilie 2018 în vederea stabilirii unui mecanism care ar permite accesul vehiculelor din Transnistria la traficul rutier internațional.„Deschiderea este rezultatul eforturilor și resurselor dedicate de către părți pentru a institui și a asigura funcționarea birourilor de înregistrare a vehiculelor, respectând termenul de 1 septembrie agreat în Protocolul de la Roma din 30 mai. Dotate cu 30 de oficiali din Moldova și Transnistria, birourile de înmatriculare a vehiculelor vor emite pentru vehiculele din Transnistria plăcuțe de înmatriculare moldovenești recunoscute internațional cu design neutru, permițând participarea acestora la traficul internațional”, spune OSCE.

Înțelegerea privind „plăcuțele de înmatriculare” este a cincea din „pachetul din opt puncte” semnată și implementată de către părți de la sfârșitul anului 2017. Această abordare afirmă noua normă a procesului de negocieri, părțile încheind acorduri cu termene și mecanisme structurate care să ghideze implementarea ulterioară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram