Ascuns în portbagajul unei mașini, un moldovean a încercat să treacă frontiera ruso-ucraineană, dar a fost prins. Potrivit poliției de frontieră din Ucraina, bărbatul a fost descoperit în timpul verificării duminică a unui automobil de model Volvo înmatriculat în Federația Rusă.

Bărbatul se afla între bancheta din spate și mașina de spălat în portbagajul automobilului și era acoperit cu lucruri personale.

Polițiștii de frontieră ucraineinei au constat că moldoveanul a mai încercat deja să treacă granița ruso-ucraineană la același punct de trecere cu ceva timp în urmă, atunci acestuia nu i s-a permis trecerea deoarece avea interdicție de a intra în Ucraina pentru trei ani.

În prezent, pentru neexecutarea deliberată a deciziei de interzicere a intrării în Ucraina și pentru încercarea de a traversa ilegal granița de stat a Ucrainei, în privința bărbatului de 33 de ani s-a intentat un dosar administrativ, o decizie privind refuzul de a trece frontiera și de a prelungi termenul de interdicție de intrare în Ucraina pentru un termen de 10 ani.

În privința șoferului de 35 de ani, acesta a fost transmis Poliției Naționale din Ucraina. Poliția de frontieră a precizat că acțiunile sale conțin semne de infracțiune, prevăzute în partea 1 a art. 332 (transferul ilegal de persoane peste granița de stat a Ucrainei) din Codul penal al Ucrainei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!