În timp ce un grup de profesori colectează semnături pentru o petiție prin care cer majorarea salariului, ministra Educației în mesajul de felicitare afirmă că întreaga echipă a ministerului apreciază „devotamentul și abnegația cu care pedagogii se consacrează procesului de formare a viitorilor cetățeni”.

„Stimați profesori, cu prilejul startului anului academic, îmi exprim încrederea că și în acest an grija pentru generația în creștere vă va reprezenta în totalitate și, la rândul nostru, o vom considera prioritate majoră. Vă mulțumim că vă implicați cu toată ființa în acest parcurs nobil și vă îndemnăm la o colaborare și mai strânsă în numele idealurilor educaționale. Întreaga echipă a Ministerului apreciază profund devotamentul Dumneavoastră și abnegația cu care vă consacrați procesului de formare a viitorilor cetățeni activi ai țării noastre”, a spus Babuc potrivit unui comunicat al ministerului Educației.

Precizăm că grupul pedagogilor solidari a anunțat despre finalizarea colectării semnăturilor pentru petiția prin care cer, în regim prioritar, majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50% și a cadrelor non-didactice cu 100%/ Petiția urmează a fi depusă pe 5 septembrie la Guvern, Parlament, Ministerele Educației, Muncii și Federației Sindicale a Educației și Științei.