/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Unioniștii vor depune plângeri și demersuri la MAI după ce pe 1 septembrie au îmbrânciți de polițiști

missing
03 septembrie 2018, ora 18:46

Președintele Asociației Onoare Demnitate și Patrie (ODIP), Vlad Bilețchi a anunțat că va depune trei demersuri la Ministerului Afacerilor Interne și a solicitat instituției să ofere un comunicat sau să organizeze o conferință de presă în care să răspundă clar la trei întrebări „Cine și când a apelat serviciul 112 și a declarat că autocarele sunt minate, cine a luat decizia de a le mișca din loc de pe strada Columna până la intrarea în orașul Vatra, cine a dat ordinul ca să fim abuzați în fața autocarelor pe care le avem în gestiune? În baza cărui temei legal cetățenii români au fost obligați să urce în autocare și să fie dați afară din Republica Moldova?” a întrebat, Vlad Belețchi.

Totodată, președintele ODIP, Vlad Bilețchi a anunțat că a fost amenințat de forțele de ordine din Republica Moldova.

În acest sens, Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco a declarat că potrivit forțelor de ordine, lumina în Piața Marei Adunări Naționale a fost deconectată pe motiv că „astfel nu se vor putea infiltra provocatori printre voi (protestatari)” a menționat Ion Leașcenco.

De asemenea, Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu a menționat că este pentru prima dată când autoritățile actuale ale R. Moldova care pretind că sunt interesate de vectorul European își permit astfel de abuzuri. În acest sens Codreanu a solicitat autorităților de la București să nu mai finanțeze guvernarea de la Chișinău. „Am depus plângeri penale, noi toți cei care am avut de suferit și așteptăm în primul rând o reacție din partea reprezentanților diplomatici ale statelor membre ale Uniunii Europene în R. Moldova. Așteptăm reacții ferme din partea Ministerului Afacerilor Externe de la București. Faptul că am fost atacați bătuți, luați pe sus aruncați în porțiuni adiacente drumului, pe acostament fără nici un fel de explicație demonstrează că actualul regim este în agonie”, a susținut Codreanu.

În acest context, Constantin Codreanu a adresat un mesaj de nemulțumire adresat Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. „Aș vrea să adresez un mesaj ambasadorului României în Republica Moldova, pe care l-am văzut în acea seară atunci când se comiteau abuzuri la adresa cetățenilor Români, că era extrem de preocupat de ce se întâmplă la „Festivalul Cerbul de Aur”. Am văzut ulterior că a făcut apel ca cetățenii români să respecte legislația Republicii Moldova. M-aș fi așteptat ca înainte de a vorbi despre respectarea legislației Republicii Moldova să vorbească despre respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor români și să ceară oficial din partea forțelor de ordine ale Republicii Moldova în care să ni se explice, de ce trei autobuze proprietate a Primăriei Municipiului Iași, lucruri personale, inclusiv documente de identitate ale participanților la marșul centenarului au fost secretate fără nici un fel de explicație”, a întrebat Constantin Codreanu, membru al Partidului Unității Naționale.

Amintim că, sâmbătă, 1 septembrie, unioniștii au protestat în Piața Marii Adunări Naționale și au fost îmbrânciți de polițiști după ce aceștia s-au opus ca trei autocare cu care au venit din România să fie scoase la marginea orașului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram