/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ziua Armatei Naționale: Ce mesaje au transmis Igor Dodon și Pavel Filip militarilor

03 septembrie 2018, ora 14:01

„Vreau să vă asigur de întreaga apreciere pentru dăruirea și curajul cu care Dumneavoastră, militari și angajați civili, aflați în slujba țării, serviți Patria, apărând-o necondiționat.”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

La rândul său, prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, a menționat că Armata Națională este un exemplu de bărbăție și este mereu alături de cetățeni.

„Militarii sunt pentru noi un exemplu de devotament și bărbăție, fiind mereu alături de cetățeni, atunci când apără pacea și liniștea sau când înlătură consecințele calamităților naturale. Vom susține efortul de transformare a Armatei Naționale în una profesionistă, de tip european. Vă mulțumesc, dragi militari, pentru credință, devotament și curaj”, a scris Filip.

Precizăm că, tot astăzi, de Ziua Armatei Naţionale, un grup de ofiţeri şi subofiţeri a fost decorat cu diplome ale Guvernului, distincţii ale Armatei Naţionale şi a primit grade militare pentru performanţă în serviciu. Iar, în garnizoanele din țară au avut loc activități festive.

Armata Naţională a fost creată la 3 septembrie 1991, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova nr. 194.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram