Luni, 3 septembrie, militarii R. Moldova celebrează cea de-a 27-a aniversare de la crearea Armatei Naționale. Cu acestă ocazie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și premierul Pavel Filip au transmis câte un mesaj de felicitare. În timp ce Dodon apreciază curajul militarilor, Filip spune că va susține efortul de transformare a armatei naționale în una profesionistă.

„Vreau să vă asigur de întreaga apreciere pentru dăruirea și curajul cu care Dumneavoastră, militari și angajați civili, aflați în slujba țării, serviți Patria, apărând-o necondiționat.”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

La rândul său, prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, a menționat că Armata Națională este un exemplu de bărbăție și este mereu alături de cetățeni.

„Militarii sunt pentru noi un exemplu de devotament și bărbăție, fiind mereu alături de cetățeni, atunci când apără pacea și liniștea sau când înlătură consecințele calamităților naturale. Vom susține efortul de transformare a Armatei Naționale în una profesionistă, de tip european. Vă mulțumesc, dragi militari, pentru credință, devotament și curaj”, a scris Filip.

Precizăm că, tot astăzi, de Ziua Armatei Naţionale, un grup de ofiţeri şi subofiţeri a fost decorat cu diplome ale Guvernului, distincţii ale Armatei Naţionale şi a primit grade militare pentru performanţă în serviciu. Iar, în garnizoanele din țară au avut loc activități festive.

Armata Naţională a fost creată la 3 septembrie 1991, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova nr. 194.