Membrii grupului de protestatari „OcupyGuguță” spun că vor să-și asume rolul de mediator la ceea ce înseamnă peisajul politic în Republica Moldova. Protestatarii spun că nu doresc doar să se adapteze la acest peisaj politic, dar și să-l transforme. Membrii grupului de protest au cântat „Așa sună democrația!” la emisiunea Politica Nataliei Morari, în studioul TV8.

Printre principalele revendicări ale protestatarilor sunt validarea primarului nou ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, anularea sistemului mixt de vot și întoarcerea Cafenelei Guguță din centrul capitalei în proprietate publică. „Noi nu suntem apolitici, noi suntem apartinici. Noi ne implicăm în politică, dar nu susținem un anumit partid. Noi facem parte din acei cetățeni care nu sunt mulțumiți și care vor să-și expună nemulțumirea în modul lor creativ”, a spus Corina Ovcearenco, activistă OcupyGuguță.

Cristian Dorofteț, activist OcupyGuguță a menționat că își dorește ca oamenii să iasă în Piața Marii Adunări Naționale fără a fi nevoiți să fie reprezentați de o culoare politică „Foarte mulți membri de la noi sunt oameni care nu erau antrenați în tot felul de chestii legate de activism și mulți dintre noi nu au fost la votare, dar a ajuns cuțitul la os și am decis să ieșim”, a spus Cristian Dorofteț.

Comunitatea Occupy Guguță activează de mai mult de două luni și se întrunește în fața Cafenelei Guguță din centrul capitalei. În timpul zilei, funcționează un mic spațiu de co-working cu electricitate, Wifi, bean bags și pături. Serile sunt organizate evenimente: filme, discuții sau workshop-uri. În fiecare vineri organizează live-uri despre politică și direcția țării și iau prânzul în fața președinției. Săptămânal membrii comunității organizează „ne-briefing-uri” ca un răspuns la briefing-urile Partidului Democrat.