/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

OccupyGuguță la TV8: Vrem să ne asumăm rolul de mediator la ceea ce înseamnă peisajul politic la noi în țară

04 septembrie 2018, ora 07:07

Printre principalele revendicări ale protestatarilor sunt validarea primarului nou ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, anularea sistemului mixt de vot și întoarcerea Cafenelei Guguță din centrul capitalei în proprietate publică. „Noi nu suntem apolitici, noi suntem apartinici. Noi ne implicăm în politică, dar nu susținem un anumit partid. Noi facem parte din acei cetățeni care nu sunt mulțumiți și care vor să-și expună nemulțumirea în modul lor creativ”, a spus Corina Ovcearenco, activistă OcupyGuguță.

Cristian Dorofteț, activist OcupyGuguță a menționat că își dorește ca oamenii să iasă în Piața Marii Adunări Naționale fără a fi nevoiți să fie reprezentați de o culoare politică „Foarte mulți membri de la noi sunt oameni care nu erau antrenați în tot felul de chestii legate de activism și mulți dintre noi nu au fost la votare, dar a ajuns cuțitul la os și am decis să ieșim”, a spus Cristian Dorofteț.

Comunitatea Occupy Guguță activează de mai mult de două luni și se întrunește în fața Cafenelei Guguță din centrul capitalei. În timpul zilei, funcționează un mic spațiu de co-working cu electricitate, Wifi, bean bags și pături. Serile sunt organizate evenimente: filme, discuții sau workshop-uri. În fiecare vineri organizează live-uri despre politică și direcția țării și iau prânzul în fața președinției. Săptămânal membrii comunității organizează „ne-briefing-uri” ca un răspuns la briefing-urile Partidului Democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram