Pianistul Conway Savage cunoscut pentru activitatea sa timp de trei decenii alături de Nick Cave & The Bad Seeds a murit duminică la vârsta de 59 de ani, anunţă revista Rolling Stone, scrie Mediafax

Savage, care era alături de trupa lui Nick Cave din 1990, era diagnosticat cu o tumoară pe creer din 2017 şi nu a participat la turneul de promovare al albumului „Skeleton Tree”.

„Conway era firul anarhic care lega interpretările live ale trupei. A fost foarte iubit de toată lume, de membri trupei şi de fani. Irascibil, nostim, îngrozitor, sentimental, cu inimă bună, blând, hotărât, cinstit, original- era toate aceste lucruri şi avea darul unei voci de aur”, au scris într-un mesaj destinat publicului membrii trupei australiene.

Pianistul a participat la realizarea a şapte albume ale trupei Nick Cave & The Bad Seeds, între care se numără „Henry’s Dream”, „Let Love In”, „Murder Ballads”, „The Boatman’s Call”, „No More Shall We Part”, „Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus” şi, cel mai recent, în 2013, la „Push the Sky Away”. Vocea lui Savage poate fi auzită pe înregistrarea pentru „The Willow Garden”, de pe albumul „Murder Ballads”.