Un tânăr de 23 de ani care își ispășea pedeapsa în Penitenciarul nr.4-Cricova s-ar fi sinucis. Cadavrul acestuia fără semne de moarte violentă a fost depistat marți, 4 septembrie.

„Aproximativ la ora 06:30, într-un sector destinat pentru uscarea hainelor de pe teritoriul instituției a fost depistat corpul neînsufleţit al unui deţinut, fără semne de moarte violentă, în vârstă de 23 ani, condamnat la 7 ani privațiune de libertate pentru comiterea infracțiunii de viol, care își ispășea pedeapsa în instituția respectivă timp de doi ani. Acesta era strangulat cu o funie”, se spune într-un comunicat al Administrația Națională a Penitenciarelor.

Despre constatarea decesului, administraţia penitenciarului a anunţat Inspectoratul de poliţie din sectorul Rîșcani al capitalei, organele de procuratură, Oficiul Avocatului Poporului și rudele condamnatului.

Potrivit angajaţilor penitenciarului, pe parcursul executării pedepsei, condamnatul nu a prezentat comportament depresiv sau agresiv și se conforma regimului de detenţie.

Pe cazul dat, Administrația Națională a Penitenciarelor a iniţiat o anchetă internă, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor producerii incidentului.