Polițiștii au identificat și reținut un minor cu vârsta de 17 ani, originar din capitală, suspectat de mai multe furturi de biciclete, săvârşite pe parcursul lunilor iunie-august, în sectorul Buiucani al capitalei și anume din scara blocurilor de locuit. Momentul sustragerii a fost surprins de camerele de supraveghere.

Până în prezent, polițiștii au acumulat probe suficiente ce demonstrează complicitatea acestuia în patru cazuri, totodată fiind suspectat în alte cazuri de sustragere a bicicletelor. Tânărul și-a recunoscut complicitatea, declarând circumstanţele comiterii furturilor. Potrivit acestuia, intra în scara blocului și fura bicicletele care erau lăsate de către proprietari fără supraveghere. Ulterior, minorul a vândut bicicletele cu doar câteva mii de lei, prețul real al acestora fiind de la 8 500 la 16 500 de lei.

Polițiștii întreprind măsuri pentru a depista bicicletele sustrase, acestea urmând a fi reîntoarse proprietarilor, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate. Minorul nu este la prima abatere de la legislație, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă amendă de la 32 000 la 67 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!