Au dat bancile din curte cu unsoare, in speranta ca asa vor scapa de adolescentii care se aduna dupa lectii, facand zgomot si mizerie. Este solutia la care au recurs persoane necunoscute, intr-curte din centrul capitalei. Intre timp, si politia a fost solicitata pentru ajutor. Aparent, aceasta solutie nu i-a speriat pe adolescenti, unii dintre ei fiind surprinsi si astazi, in preajma locului cu pricina.

De la școală vin. S-a început chiar de ieri de la ora 8 dimineața și toată ziua. A venit sectoristul de poliție la ora 14.00 și i-a luat pe 2 tineri. Pe aceștia i-au dus într-o mașină de poliție, ca apoi să-i ducă la inspectorat.
-Asta se întâmplă periodic? -Periodic.
-Din parc sunt alungați, nu le permit băuturi alcoolice. Chiar ieri le-au prins cum consumau bere. Cineva a chemat poliția și i-au luat de aici
”, Ion Țăran, locuitor

Între timp, cineva din blocurile din preajmă a uns băncile cu o soluție uleioasă pentru a-i determina pe adolescenți să evite această zonă. Acum, locatarii se plâng că, pe lângă faptul că nu se pot odihni, nu se pot așeza nici pe scaune.

Ia uitațivă, ce-i asta?”, Valentina Drăguțan, locuitoare

Chiar dacă îi gonesc, oamenii mai spun că adolescenții li se adresează necenzurat.

Încep să te scoată și să te trimită”, Ion Țăran, locuitor

Dacă încerci să spui ceva se încep alte probleme. Pot să te trimită”, Valeriu Drăguță, locuitor

Totuși, se pare că gestul locatarilor nu i-a speriat pe adolescenți. Și astăzi, la fața locului era un grup de tineri, care, însă, ne-au ignorat întrebările.

Potrivit locatarilor, astfel de cazuri au mai avut loc de cel puțin trei ori. Poliția Capitalei a declarat pentru TV8 că, după apelul recepționat ieri, a aplicat amenzi de 600 de lei pentru patru persoane, pe motiv că au consumat alcool în locuri publice.