Cod portocaliu de rujeolă: Aproximativ 200 de cazuri înregistrate

05 septembrie 2018, ora 08:27

Astfel, în primele patru zile ale lunii septembrie au fost înregistrate patru cazuri noi de rujeolă pe teritoriul țării. Numărul cazurilor suspecte este 68 care sunt în proces de investigare.

Un caz a fost confirmat în comuna Stăuceni, mun. Chișinău, un copil născut în anul 2008, nevaccinat, care a importat rujeola din Rusia.

Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt: Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hîncești, Cantemir, Ocnița și Chișinău.

Agenția atenționează că pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează că vaccinarea este unica și cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram