Numărul cazurilor confirmate de rujeolă a ajuns la 198. În acest context și Mitropolia Moldovei a emis o circulară în care îndeamnă credincioșii și slujitorii bisericii să oficieze slujbe pentru „izbăvirea de această maladie contagioasă”.

„În acest sens venim către slujitorii și credincioșii Bisericii noastre cu îndemnul părintesc de a se oficia în sfintele locașuri în această perioadă de încercare, rugăciuni și slujbe pentru izbăvirea de această maladie contagioasă, precum: Taina Sfântului Maslu, cereri speciale pentru cei bolnavi rostite în cadrul Sfintei Liturghii, în care să invocăm cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți ajutorul și mila lui Dumnezeu și a sfinților tămăduitori de boli pentru cei ce pătimesc”, se arată în circula distribuită de Mitropolie și semnată de Mitropolitul Vladimir.

Precizăm că până la 4 septembrie au fost înregistrate 198 cazuri de rujeolă confirmate atât de laborator cât și clinico-epidemiologic. În primele patru zile ale lunii septembrie au fost înregistrate patru cazuri noi de rujeolă pe teritoriul țării. Numărul cazurilor suspecte este 68 care sunt în proces de investigare.

În același timp, amintim că pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează că vaccinarea este unica și cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă.

Foto: motropolia.md