În debutul ședinței Guvernului, Pavel Filip a solicitat Ministerului Sănătății să inițieze o investigație cu referire la cheltuielile iraționale făcute la fostul spital al Căii Ferate din Moldova, după ce ieri a efectuat o vizită la instituție și a rămas uimit de luxul găsit într-un salon.

„Nu sunt altceva decât reminiscențe sovietice: că pentru șefi trebuie să avem saloane medicale separate, cu duș cu muzică, telefon, cu marmoră, cu dormitoare de 30 – 50 de metri pătrați. Și problema este că ocupă o treime din spațiul din acest bloc. Trebuie să faceți o investigație să vedem câți bani s-au cheltuit inutil”, a spus premierul.

De asemenea, prim-ministrul a cerut să fie reorganizat acest salon de lux, pentru a mări numărul de paturi pentru pacienți, menționând că instituția va fi responsabilă inclusiv de acordarea asistenței medicale veteranilor de război.

Fostul spital al Căii Ferate din Moldova a fost transferat în gestiunea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în anul 2017.