/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Cum au reacționat oamenii la circulara Mitropoliei Moldovei care îndeamnă la rugăciuni pentru a stopa epidemia de rujeolă

missing
05 septembrie 2018, ora 20:06

Noi cei care contactăm cu atâta lume, în primul rând putem înștiința, aduce la cunoștință pericolul acestei boli, acestui virus și desigur putem identifica potențialii purtători de acest virus după simptomele pe care le comportă această boală”, Octavian Moșin, preot.

Preotul spune că pentru a grăbi însănătoșirea bolnavilor, rugăciunile vor fi citite zilnic.

Credem că vom săvârși aceste rugăciuni zilnic, în special în cadrul sfintelor liturghii vom pune cereri speciale. Deja din dimineața acestei zile ne-au telefonat câteva persoane care ne-au solicitat ca în biserica noastră să fie oficiată suplimentar această rugăciune a maslului, pe care am orânduit-o joi seara”, Octavian Moșin, preot.

În circulara Mitropoliei Moldovei nu se menționează, în schimb, nimic despre necesitatea vaccinării, care, potrivit medicilor, este singura metodă de a scăpa de rujeolă.

Evident că o să fie doar o liniște sufletească pentru populația care se află acolo la rugăciuni, însă medical, absolut deloc nu o să fie ajutați. 01:47-01:58 Deci niște măsuri în primul rând de igienă, de evitare a locurilor aglomerate, de evitare a călătoriilor cu copii nevaccinați”, Laura Țurcan, medic-epidemiologic, ANSP

Doctorii sunt îngrijorați de faptul că boala ar putea să se răspândească în continuare din cauza revenirii copiilor în școli.

Situația este în continuare alarmantă și agravată deoarece iată copiii au plecat la școală, sunt în colectivități închise și cei care nu sunt vaccinați pot ușor să contacteze ei boala, și apoi să se împartă cu colegii”, Laura Țurcan, medic-epidemiologic, ANSP

Unii oameni văd utilă rugăciunea, alții sunt sceptici că aceasta va ajuta cumva la vindecare.

O să ne rugăm, ce avem de făcut. –Credeți că o să ajute? –Eu cred că da.”

Trebuie întotdeauna să ne rugăm pentru tot, pentru bunăstare, pentru sănătate. –Credeți că rugăciunile vor ajuta? –Mereu ajută. Principalul e să credem în asta.

Asta-i pierdere de timp și atâta tot. Asta nu e medicină, nu-i religie.”

Cu rugatul puțin faci. Trebuie de lecuit, de făcut injecții.

Până ieri, în țară au fost confirmate 198 cazuri de rujeolă, în timp ce alte 68 de cazuri încă sunt în proces de investigare. Printre ultimii pacienți care s-au îmbolnăvit de rujeolă se numără și un copil din comuna Stăuceni, muncipiul Chișinău. Acesta ar fi importat virusul din Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram