Comunitatea OccupyGuguta întâmpină, din nou, probleme. De această dată, cineva ar fi stropit cu gaz locul unde protestează membrii grupului. Tinerii presupun că în acest fel autoritățile încearcă să împiedice activitatea comunității. La fața locului a venit si o echipa de la Moldova Gaz, care insa ar fi constatat ca mirosul intepator provine de la o butelie de gaz, folosita la taierea metalui.

E vorba de un miros a gaz strașnic, este imposibil de stat aici.”

Mirosul înțepător a fost depistat în jurul orei 10 dimineața în preajma cortului în care locuiește Alexei Bâtcă – veteran de război și susținător al grupului OccupyGuguță.

Ce miros ați simțit când ați venit? – De gaz, din butelie, lichidul care rămâne, propanul. Băieții de la Chișinău-Gaz au spus că iată ce ar fi fost. Chiar dacă a plouat, a spălat ploaia, dar mirosul este”, Alexei Bâtcă, veteran de război

Bărbatul suspectează că cineva ar fi stropit cortul intenționat.

Noi ne așteptăm la toate. Că au mai fost de astea, ca să strângem cortul să plecăm de aici”, Alexei Bâtcă, veteran de război

Mirosul puternic a fost sesizat și de o femeie care trecea, întâmplător, pe alături.

Miroase a gaz, dar se simte puternic, adică nu e pur și simplu un pic de gaz.”

Zona a fost verificată de câțiva inspectori de la Moldova-Gaz. Muncitorii au presupus că mirosul ar fi putut proveni de la butelii de gaz folosite la tăierea metalului.

„În raza de o sută de metri de la parc nu trece nici o țeavă de gaz și nici prin parc. Dar lângă cortul unde o femeie a simțit mirosul de gaz, au loc lucrări de reparație și pentru orice tăiere se folosește gaz din butelie. Și reziduurile de la această butelie se preling și cred că acest miros l-a simțit ea”, Nadejda Verbețcaia, ofițer de pesă, Chișinău-Gaz (printelefon)

De cealaltă parte, membrii comunității Occupy Guguță cataloghează incidentul drept o acțiune de sabotaj, pentru a zădărnici protestul grupului civic.

Eu cred că este o continuare a intimidărilor pe care le fac autoritățile față de comunitatea Occupy Guguță”, Sergiu Bejenari, membru comunitate „Occupy Guguță”

Mai mult, ei spun că nu este pentru prima dată când li se pun piedici.

„Autoritățile continuă să ne discrediteze imaginea. Chiar săptămâna trecută Spații Verzi a adus aici și a împrăștiat îngrășământ foarte urât mirositor, special pentru a face această zonă urât mirositoare, să fim catalogați că noi facem această mizerie.”

Grupul civic Occupy Guguță s-a format în urma invalidării alegerilor locale. Mai mulți tineri au inițiat o mișcare de protest permanent pașnic cu acțiuni creative împotriva ilegalităților admise de autorități.