Cel puţin nouă persoane au decedat, iar alte 31 sunt date dispărute, în urma seismului cu magnitudine de 6,7 grade care a afectat insula Hokkaido din nordul Japoniei, au anunţat autorităţile nipone, potrivit cotidianului Japan Times, citat de Mediafax.

Seismul a provocat alunecări de teren în mai multe zone, iar aproape 3 milioane de gospodării din regiunea Hokkaido au rămas temporar fără alimentare cu electricitate.

Premierul nipon Shinzo Abe a anunţat că nouă persoane au decedat, iar administraţia Prefecturii Hokkaido a indicat că aproximativ 300 de persoane au fost rănite în Sapporo şi alte localităţi din regiune.

Autorităţile aviatice au anulat toate zborurile de pe aeroportul Hokkaido, iar transportul feroviar a fost oprit. De asemenea, şi serviciul de transport public şi-a oprit activitatea şi şcolile din zonă au fost închise.

Cutemurul a avut loc la adâncimea de 39 de kilometri, în zona oraşului Chitose de pe insula Hokkaido, din nordul arhipeleagului nipon.

Epicentrul cutremurului a fost la 31 de kilometri est-sud-est de Chitose, la 33 de kilometri est-nord-est de Tomakomai şi la 62 de kilometri sud-est de capitală regiunii Hokkaido, Sapporo, un oraş cu aproape 2 milioane de locuitori.

Seismul s-a produs joi la ora locală 03.07 (ora României, 21.07), iar în urma seismului nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!