Scandal de proporții în fotbalul danez! Echipa Naționala a Danemarcii va juca cu un lot format din amatori și juători de futsal în meciul de sâmbătă cu Țara Galilor, din Liga Națiunilor. Decizia a fost luată din cauza că fotbaliștii echipei naționale au decis să nu semneze un contract colectiv cu partenerii federației daneze, prin care permit să le fie utilizată imaginea. Meciul urmează să aibă loc duminică, 9 septembrie.

Ca și în meciul amical cu Slovacia, pe care Danemarca l-a pierdut cu 0-3, lotul danez va fi alcătuit din jucători fără experiență în fotbalul mare și doi jucători de fotbal în sală. În total, federația a adunat 23 de fotbaliști, fără însă a da numele acestora.

Pe banca Danemarcii nu va fi nici selecționerul Aage Hareide, care, la fel, s-a solidarizat protestului. Conflictul s-a iscat din motiv că internaționalii danezi de bază își doresc să aleagă personal companiile cu care să semneze contracte individuale de sponsorizare, dar nu doar cu sponsorii echipei naționale. În lipsa jucătorilor de bază, Ministrul danez de Finanțe, Kristian Jensen, a scris pe Twitter că este gata să joace pentru selecționata țării sale pe poziția de fundaș dreapta.

Un conflict similar a avut loc și la începutul acestei veri. În istoria Danemarcii cazul nu e unic. Anul trecut, federaţia daneză a anulat un meci al selecţionatei feminine, programat împotriva Suediei în preliminariile Cupei Mondiale, tot din cauza unei dispute privind contractele de joc.