/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Șapte eurodeputați cer oprirea expulzării profesorilor turci, ridicați joi de SIS din stradă, școală sau de acasă

missing
07 septembrie 2018, ora 08:22

Eurodeputații critică acțiunea dată și menționează că R. Moldova este parte a procesului liberalizat de vize şi parte a Consiliului Europei şi că trebuie să respecte standardele europene.

De asemenea, oficialii europeni menționează că profesorii turci au cerut protecția ONU pentru că se tem să nu fie trimiși în Turcia din cauza legăturii cu mișcarea Gullen. În context, ei afirmă că președintele turc Recerp Erdogan a anunţat că mai mulţi cetăţeni turci urmează să fie extrădaţi din Moldova. Scrisoarea integrală poate fi citită mai jos:

Amintim că, în dimineața zilei de joi, șapte persoane de origine turcă au fost ridicați din stradă sau de acasă, ulterior Serviciul de Securitate și Informații a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Președintele Parlamentului a cerut audieri în Parlament pe acest caz, iar doi deputați au expediat o interpelare la SIS pentru explicații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram