Unul dintre copiii speakerului Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și-a făcut studiile la Liceul Orizont, filiala Durlești, în anii de studii 2016–2017 și 2017–2018. Recent, la sfârșitul anului de studii, oficialul a decis să-și mute fiul în altă instituție de învățământ, scrie anticorpuție.md.

„Băiatul a învățat aici în clasa întâi și a doua. În luna mai curent, la sfârșitul anului de studii, Andrian Candu a decis să-și ia copilul de la Liceul Orizont”, confirmat pentru anticoruptie.md un o sursă apropiată administrației acestei instituții de învățământ.

Amintim că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, i-a cerut lui Candu să închidă liceul Orizont. Erdoğan este așteptat în vizită la Chișinău în septembrie sau octombrie, potrivit președintelui R. Moldova, Igor Dodon, pentru redeschiderea oficială a sediului Președinției.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a descins, joi dimineață, 6 septembrie, la filialele liceu Orizont din Republica Moldova și a reținut șapte angajați de origine turcă. Calificând aceste persoane drept periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, SIS le-a expulzat în Turcia.