/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

SURSE// TV8 a descoperit cursa și aeronava cu care ar fi fost expulzați cei șapte cetățeni turci

missing
07 septembrie 2018, ora 17:14

Potrivit unei surse TV8, avionul ar fi aterizat pe aeroportul Tekirdağ Çorlu, un aeroport militar și civil din Çorlu, un oraș din provincia Tekirdağ, Turcia. Aeroportul este deschis pentru trafic aerian public și civil și se află la o distanță de 10,5 km în partea estică a orașului Çorlu.

Avionul a venit în ajun la Chișinău de pe cursa regulată Chișinău – Istanbul. Ca alternativă pentru aterizare în fișa de zbor al avionului au fost incluse aeroporturile din Istanbul și Ankara.

Nava este un boeing care are peste 120 de locuri la bord și este înregistrată cu numărul EK73775. Ea efectuează mai multe curse regulate din Moldova: Chișinău-Borispol, Chișinău – Attaturck. Cursa efectuată în 6 septembrie a fost înregistrată sub numărul MLD 9007 – IS.

Amintim că, în dimineața zilei de joi, șapte persoane de origine turcă au fost ridicați din stradă sau de acasă, ulterior Serviciul de Securitate și Informații a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Președintele Parlamentului a cerut audieri în Parlament pe acest caz, iar doi deputați au expediat o interpelare la SIS pentru explicații. În același timp, șapte eurodeputați au trimis o scrisoare către președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip prin care solicită să oprească extrădarea abuzivă a profesorilor turci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram