/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Solidari cu profesorii expulzați. Zeci de oameni au protestat în susținerea celor 7 cetățeni turci expulzați din Moldova

missing
07 septembrie 2018, ora 19:52

Zeci de profesori și părinți ai elevilor care-și fac studiile în liceele Orizont s-au adunat astăzi dimineața în curțile instituțiilor de învățământ din capitală. În timp ce unii au scandat, alții au stat în tăcere timp de câteva minute.

Învăț în Liceul Teoretic Orizont deja de mai bine de 6 ani. Niciodată profesorii sau directorii nu au dat dovadă de acțiunile de care au fost acuzați și luați cu forța ieri.

Profesorii noștri sunt cei mai calificați și aș putea sune de asemenea că ei au reprezentat mereu pentru noi nu doar un profesor, darși un membru al familiei.

Aceste persoane au cele mai curate intenții, bunătate, iar modul în care ai au procedat este jalnic. Familii distruse pe nedrept.

Toate mesajele și filmulețele au fost postate pe o pagina de facebook creată special pentru susținerea persoanele expulzate, dar și a familiilor acestora, rămase în Moldova.

Și membrii Mișcării Occupy Guguță care au mers într-un marș de protest de la Președinție și la SIS. În fața instituției, tinerii au scris cu creta mai multe mesaje pe asfalt.

S-a început totul de la construcția președinției. S-a zis că Erdogan construiește gratuit și nu cere nimic în schimbul acestui cadou enorm de șapte milioane de euro și acum se vede care a fost prețul real al acestei reconstrucții.

Eu vreau să scriu că vrem informații și securitate. Vrem informații despre cum acționează acest serviciu care este plătit de cetățeni și vrem securitate personală nouă a cetățenilor și a străinilor,apatrizilor care sunt în țara noastră.

Și în fața Parlamentului au fost proteste. Zeci de oameni printre care profesori, rude, și elevi au cerut eliberarea persoanelor expulzate. La manifestație a fost prezentă și una dintre soțiile turcilor expulzați care s-a plâns că nu cunoaște locul aflării acestuia.

Libertatea,libertate ,libertate. Luați mâna de pe profesori, luați mâna de pe profesori. Sâ învățăm fără frică, să învățăm fără frică.

Așteptăm de la justiția Republicii Moldova să ne fie făcută o declarație despre aflarea soților noștri, deoarece pe parcursul a 20 de ani de când ne aflăm noi aici nu am avut nicio încălcare, am adus numai succese Republicii Moldova și vrem o declarație unde se află soții noștri și ce se întâmplă cu ei.

Cele 7 persoane de origine turcă au fost luate pe sus din stradă sau de acasă și băgate cu forța în mașini. Ulterior Serviciul de Securitate și Informații a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste și i-a expluzat din țară. Apropiații lor resping acuzațiile și spun că este o comandă politică, pusă la cale de președintele turc, Recept Erdogan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram