/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Aspectele cooperării bilaterale moldo-germane au fost discutate de Tudor Ulianovschi la Berlin

missing
08 septembrie 2018, ora 21:05

În cadrul întrevederilor cu membrii grupului parlamentar de prietenie cu Bulgaria, Republica Moldova şi România din Bundestagul RFG, şi cu membrii Forumului germano-moldav a avut loc un schimb de opinii privind subiectele de actualitate de pe agenda dialogului politic moldo-german, evoluţiile interne din ţară, reglementarea conflictului transnistrean, perspectivele de dinamizare a relaţiilor bilaterale în diverse domenii de interes comun.

În context, șeful diplomației moldovenești a salutat extinderea dialogului în cadrul Forumului germano-moldav şi angajamentul lui Fritz Felgentreu, în calitatea sa de preşedinte al acestuia, de a consolida prezenţa Republicii Moldova în spaţiul politic şi academic din Germania, precum invitaţiile anuale ale Bundestagului de participare la programul „Bursa Parlamentară Internaţională”, destinat absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior din Moldova, oferind posibilitatea familiarizării participanţilor cu sistemul parlamentar german, a proceselor decizionale, precum şi acumulării experienţei practice în activitatea parlamentară.  Totodată, a fost salutată crearea unui grup parlamentar de prietenie cu Republica Moldova în noua legislatură a Bundestagului.

Membrii Bundestagului au reiterat disponibilitatea de a impulsiona constant relaţiile bilaterale moldo-germane şi de a sprijini în continuare ţara noastră în implementarea reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram