Grantul oferit de România pentru renovarea grădinițelor din Republica Moldova a fost suplinit recent cu trei milioane de euro. Declarația a fost făcută de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

De asemenea, amasadorul a transmis premierului mesajul că Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar parcursul european al țării va fi susținut în continuare de România, enunțate recent în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Primministrul, la rândul său, a menționat că România este pentru Republica Moldova nu doar o țară vecină și nu doar un partener, dar țara cu care „trăim în același spațiu și avem aceleași valori. Pavel Filip a menționat că ține la proiectele comune deja pornite și își dorește continuarea acestora.

Printre proiectele comune de interes major au fost evidențiate – construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două țări.