La 1 octombrie curent, o companie ungară va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice. Astfel, compania va crea 50 de locuri de muncă. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanții companiei ungare Equip Test.

În cadrul întrevederii, directorii executivi ai companiei, Zoltan Kadar și Csaba Kadar, au subliniat că au analizat oportunitățile investiționale oferite de Moldova pentru a-și dezvolta afacerea, urmare a participării lor la forumul Moldova Automotive Days 2018. În context, oamenii de afaceri de menționat că Equip Test este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru Printed Circuit Boards (PCB’s) și cablaje. În ultimii ani, Equip Test a inaugurat fabrici de producție în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia și vor continua extinderea în alte state.

Fabrica va fi deschisă în cadrul unei zone economice libere, iar în următorii doi ani va angaja circa 50 de persoane. În 3-4 ani, numărul de angajați va crește până la 100 de persoane, promit reprezentanții companiei străine.