Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, va veni la Chișinău și Tiraspol în perioada 9-10 septembrie.

La Chișinău, Reprezentantul Special va avea întrevederi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare și reprezentantul politic din partea Republicii Moldova, Cristina Lesnic, și cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Tudor Ulianovschi.

La Tiraspol, Reprezentantul Special se va întâlni cu reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev. Pe 10 septembrie, Franco Frattini va vizita și biroul de înregistrare a vehiculelor, recent deschis la Tiraspol, pentru a înmâna primele plăcuțe de înmatriculare cu design neutru.

Totodată, președinția italiană a OSCE l-a numit pe Claus Neukirch, din Germania, în calitate de Șef al Misiunii OSCE în Moldova. El va fi și în calitate de mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană. Neukirch îl succede pe Michael Scanlan, care și-a încheiat mandatul de Șef al Misiunii OSCE în Moldova în luna august.