Șefa căminului unui liceu din Chișinău va fi judecată pentru abuz de serviciu. Procuratura Anticorupție anunță că prin acțiunile sale, femeia a cauzat un prejudiciu considerabil bugetului liceului-internat.

Procurorii susțin că femeia, folosindu-se de situaţia de serviciu din interes material, în perioada 2003-2017 , a angajat o persoană aflată peste hotarele țării, în lipsa acordului acesteia, în mai multe funcţii cumulative în cadrul căminului pe care îl administra, în baza cererilor scrise şi semnate din numele persoanei respective, de către inculpată.

Astfel, angajata fictivă a fost inclusă în tabelele de evidenţă a timpului de lucru, salariul acesteia fiind calculat şi ridicat de către șefa căminului, care deţinea cartela bancară a acesteia. Potrivit procurorilor, femeia a prejudiciat bugetul liceului-internat cu peste 400 de mii de lei.

Inculpata și-a recunoscut integral vina și a reparat benevol prejudiciul cauzat. Aceasta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.