/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Șefa căminului unui liceu-internat va fi judecată pentru abuz de serviciu

08 septembrie 2018, ora 17:08

Procurorii susțin că femeia, folosindu-se de situaţia de serviciu din interes material, în perioada 2003-2017 , a angajat o persoană aflată peste hotarele țării, în lipsa acordului acesteia, în mai multe funcţii cumulative în cadrul căminului pe care îl administra, în baza cererilor scrise şi semnate din numele persoanei respective, de către inculpată.

Astfel, angajata fictivă a fost inclusă în tabelele de evidenţă a timpului de lucru, salariul acesteia fiind calculat şi ridicat de către șefa căminului, care deţinea cartela bancară a acesteia. Potrivit procurorilor, femeia a prejudiciat bugetul liceului-internat cu peste 400 de mii de lei.

Inculpata și-a recunoscut integral vina și a reparat benevol prejudiciul cauzat. Aceasta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram