Doi elevi care învață în rețeaua de liceele Orizont au câștigat medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, care s-a desfășurat recent în Tsukuba, Japonia. Este vorba de tinerii Gabriel Cojocaru și Alexandru Rudi.

Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de către profesorul de informatică de la liceul Orizont, Sergiu Corlat, după ce s-a aflat despre ridicarea și extrădarea celor șapte cetățeni turci, care activau în rețeaua de licee Orizont. „Între timp… elevii liceului Orizont au adus Moldovei încă două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, Tsukuba, Japonia”, a scris profesorul.

La revenire în țară, Sergiu Corlat a publicat o fotografie din aeroprotul din Istanbul cu mesajul: „Venim în Moldova. Prin Istanbul. Sper să ajungem fără peripeții”.

Reamintim Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a descins, joi dimineață, 6 septembrie, la filialele liceului Orizont din Republica Moldova și a reținut șapte angajați de origine turcă. Calificând aceste persoane drept periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, SIS le-a expulzat în Turcia.