/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Petiția lansată de comunitatea „Profesorii nu sunt teroriști” a adunat peste două mii de semnături

missing
09 septembrie 2018, ora 18:55

Petiționarii cer explicații clare privind motivul pentru care profesorii au fost arestați și trimisi în Turcia, cu încălcarea aproape a tuturor protocoalelor relevante, precum și a dreptului internațional, cer informații complete și dovezi că acești oameni sunt membri ai vreunei organizației terorite sau au legături cu aceasta și reprezintă astfel o amenințare la adresa securității naționale a Republicii Moldova. De asemenea, inițiatorii petiției soliciită informații complete despre locul exact în care sunt acum cele șapte persoane, precum și despre situația lor.

Amintim că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a descins, joi dimineață, 6 septembrie, la filialele liceului Orizont din Republica Moldova și a reținut șapte angajați de origine turcă. Calificând aceste persoane drept periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, SIS le-a expulzat în Turcia. Ulterior, avocații celor șapte persoane au anunțat că aceștia au ajuns la Istanbul și se află într-un penitenciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram