/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Detalii noi despre cei șapte profesori ai liceului Orizont, expulzați din țară

10 septembrie 2018, ora 16:37

Potrivit acestora, patru dintre ei sunt într-o închisoare, iar trei în alta. Penitenciarele se află în diferite orașe. Starea lor de sănătate, deocamdată, est bună, însă nici familiile din Moldova, nici rudele din Turcia nu au acces la ei.

Toate informațiile pe care le deține familia fiind transmise de către avocați. Potrivit acestora, cei șapte au fost duși imediat în penitenciar fără a li se prezenta vreo învinuire și fără a fi duși în fața unui judecător.

Amintim că, pe șase septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost expulzați din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram