Cei șapte profesori, angajați ai liceului Orizont, sunt în prezent în Turcia și sunt reținuți în diferite penitenciare, spun avocații acestora din Turcia.

Potrivit acestora, patru dintre ei sunt într-o închisoare, iar trei în alta. Penitenciarele se află în diferite orașe. Starea lor de sănătate, deocamdată, est bună, însă nici familiile din Moldova, nici rudele din Turcia nu au acces la ei.

Toate informațiile pe care le deține familia fiind transmise de către avocați. Potrivit acestora, cei șapte au fost duși imediat în penitenciar fără a li se prezenta vreo învinuire și fără a fi duși în fața unui judecător.

Amintim că, pe șase septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost expulzați din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.