/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Premierul cere elaborarea unui nou mecanism de acordare a burselor. Ce prevede noul concept

missing
10 septembrie 2018, ora 18:41

„Bursele sunt orientate pentru a încuraja cunoștințele – poate este mai corect să oferim mai puține burse, dar mai mari, pentru cei care le merită. Pentru noi educația este o prioritate, de aceea trebuie să înțelegem cauzele deficiențelor existente în acest sistem și să pornim de la eliminarea constrângerilor”, a spus prim-ministrul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Potrivit noului concept urmează a fi elaborat un regulament unic de acordare a burselor pentru toate nivelurile și profilurile, care va asigura echitatea în sistemul educațional național și va stimula performanța.

De asemenea, vor fi optimizate categoriile de burse. Conform noului concept va fi o singură bursă de merit – Bursa de Excelență a Republicii, în locul celor patru burse de merit în prezent.

Conceptul mai prevede acordarea unor burse atractive pentru domeniile de formare profesională necesare statului, în care se atestă deficit de cadre. Premierul a solicitat constituirea unui grup de lucru care va efectua o analiză amplă pe domenii, va identifica numărul de specialiști necesari economiei și va definitiva conceptul noului mecanism de acordare a burselor.

Recent Executivul a majorat cu 5% bursele elevilor și studenților, în scopul stimulării performanțelor academice și creşterii atractivităţii instituţiilor de învăţământ superior şi profesional tehnic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram