/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Patru persoane, ținute ostatici într-un apartament din Capitală. Bănuitul a decedat la spital

missing
10 septembrie 2018, ora 16:21

Potrivit șefului IGP, Alexandru Pânzari, angajații poliției Botanica și IP Telenești urmau să efectueze percheziții în sectorul Botanica în două cauze penale huliganism și furt de documente. Ajungând la fața locului, persoana bănuită de aceste infracțiuni, a încuiat apartamentul și refuza categoric să permită angajaților să intre în apartament. Ulterior, persoana bănuită care s-a dovedit a fi un cetățean originar din raionul Telenești, a ieșit la balcon și a declarat că membrii familiei sale, doi copii, concubina și soacră-sa sunt luați ca ostatici.

În baza circumstanțelor date a fost pornită o cauză penală adăugătoare în baza articolului 280 al Codului Penal – luare de ostatici, iar pentru a evita careva violențe la fața locului s-au deplasat poliția, procurorii, inclusiv și serviciul psihologic care a purtat negocieri cu persoana bănuită. În timpul discuțiilor persoana devenea mai agresivă, amenința că își va omorî membrii familiei și categoric a refuzat să deschidă apartamentul.

Astfel, Pânzari a declarat că în baza acestor informații s-a apelat la serviciul brigăzii cu destinație specială Fulger. „Au fost chemate două grupe de asalt, având în vedere complexitatea cazului, la fața locului comun cu procurorul de sector a fost adoptată hotărârea de a intra în forță în acest apartament pentru a salva și a înlătura de la pericol membrii familiei, copii și cele două femei”, afirmă Pânzari.

Potrivit șefului poliției, în momentul intervenției, de către angajații Fulger, persoana bănuită a opus rezistență vehementă, avea la sine cuțit, o armă asemănătoare cu sabia și în momentul când s-a încercat să intre grupa specializată de la Fulger a atacat polițiștii, astfel conform legii 218 angajații de la Fulger au aplicat arma de foc și persoanei bănuite i-au fost provocate leziuni corporale. Imediat la fața locului, lui i s-a acordat ajutor de la angajații SMURD, copii au fost înlăturați de la pericol, femeile la fel. Nimeni nu a fost rănit.

Bănuitul a fost internată la spitalul de urgență și a murit la scurt timp. Copii și femeile au fost eliberate cu succes și li s-a acordat suport psihologic.

Potrivit lui Pânzari, bărbatul a fost judecat anterior de șapte ori, pentru furt, tâlhărie și alte infracțiuni grave și deosebit de grave.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram