Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat două contracte pentru construcția unor sectoare ale drumului național M3: Porumbrei-Cimișlia și construcția drumului de ocolire a orașului Comrat. Compania care îi va reabilita este ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia.

Potrivit unui comunicat al MEI, ofertele companiei au corespuns cerințelor stabilite în documentele de licitație și ea a demonstrat că deține capacitatea necesară pentru a începe și a desfășura corespunzător lucrările. În total, la licitații au fost prezentate patru oferte.

Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt: reabilitarea și asfaltarea drumurilor, construcția sistemelor de drenaj a apelor pluviale, construcția a 14 poduri/pasaje și instalarea iluminatului stradal. Costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 59, 4 milioane de euro.

Potrivit directorului Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 36 luni şi 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor (perioada de garanție). „Această companie are deja experiență în Republica Moldova. A îndeplinit două contracte de reparare a circa 50 de km de drum. Sperăm că aceste contracte vor fi realizate cu aceeași responsabilitate”, a afirmat Gheorghe Curmei.