Din 248 de întreprinderi agricole din Moldova care au depus cereri de export de fructe și legume către Rusia, din 2015 numai 54 de companii au avut posibilitatea de a vinde aceste produse în Rusia, spun datele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit directorului General ANSA, Gheorghe Gaberi, prioritate au avut cele înregistrate în raioanele din stânga Nistrului sau din autonomia găgăuză. În context, Gaberi a afirmat că o soluție în extinderea exporturilor pe piața Rusiei ar fi renunțarea la liste permisive, dreptul de comerț fiind acordat tuturor întreprinderilor, care respectă cerințele Rosselihoznadzorului.

Opinia a fost exprimată de Gaberi în cadrul unei întrevederi cu un grup de specialiști de la autoritatea publică responsabilă pentru siguranța alimentelor din Federația Rusă, Rosselihoznadzor. Subiectul discuției a fost axat pe extinderea colaborării bilaterale, în special în majorarea volumului de export în Rusia a produselor de origine animală și vegetală.

Aceștia au discutat despre axat pe extinderea colaborării bilaterale, în special în majorarea volumului de export în Rusia a produselor de origine animală și vegetală.