/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Stații de irigare nefuncționale, dar cu angajați și sute de mii de lei datorie la salarii. Ce a cerut Filip Procuraturii Generale

11 septembrie 2018, ora 19:36

Într-o situație similară se află și celelalte 11 Stații Tehnologice pentru Irigare din țară, unde sunt angajate 521 de persoane, iar fondul anual de salarii este de peste 18 milioane de lei.

„Consider acest lucru o crimă și o cauzare de prejudiciu statului. Este lipsă de responsabilitate pentru că în tot acest răstimp noi am avut șef la „Apele Moldovei”, noi am avut administratori la aceste întreprinderi de stat, noi am avut miniștri care au gestionat acest sector – vorbesc de Ministerul Mediului, acum Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, doar că nu știu de ce nimeni nu a vrut să atragă atenția asupra acestor probleme”, a spus Pavel Filip.

Cele 11 întreprinderi, aflate în gestiunea Agenției „Apele Moldovei” au adus, în perioada anilor 2014-2017, pierderi de 59 milioane lei – tarifele pentru pomparea apei neacoperind costurile efective la prestarea serviciilor. Toate pierderile suportate, au fost achitate din bugetul de stat.

Pavel Filip a cerut pregătirea unei sesizări către Procuratura Generală pentru pornirea cauzei penale pentru elucidarea circumstanțelor și pedepsirea celor care se fac vinovați de situația dezastruoasă din sectorul public de irigare. „Eu vreau ca toți cei care au avut responsabilitatea de acest domeniu să răspundă penal. Pentru toate aceste milioane pe care le-a plătit statul să răspundă cei care poartă responsabilitate pentru acest sector. Noi provocăm datorii la salarii, ținem angajați, plătim penalități pentru un sector care nu există”, a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, premierul a solicitat reorganizarea de urgență a Agenției „Apele Moldovei” și optimizarea cheltuielilor. „Vreau să terminăm cu practica defectuoasă, când pe seama statului se poate de făcut orice și bunul statului este al nimănui”, a accentuat prim-ministrul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram