Marți, 11 septembrie, angajații Poliției de Frontieră au descins în locuințele a două persoane suspecte în recrutarea, transportarea, adăpostirea în scop de exploatare sexuală, muncă sau servicii forţate.

Potrivit unui comunicata al instituției, în procesul documentării unei grupări criminale specializate în trafic de ființe umane, s-a inițiat cercetări asupra cauzei penale pentru faptele ilicite, conform art. 165 alin. 2 lit. b CC al RM. După șase luni, timp în care s-au monitorizat acțiunile ilegale ale bănuiților, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au desfășurat mai multe percheziții la domiciliile acestora din municipiul Chișinău.

La adresele percheziționate s-au depistat și ridicate conform procedurii legale mai multe obiecte și documente ce au importanță pe caz, cum ar fi: telefoane mobile, cartele sim, laptop, carnete cu inscripții de ciornă, privind activitatea ilegală desfășurată și copii ale actelor de identitate a potențialelor victime.

Pe cauza penală se întreprind în continuare cercetări cu scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate în comiterea infracțiunii date.

Bărbații, ambii în vârstă de 46 ani, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!