Jurnalista de la TV8, Natalia Morari, susține că este filmată pe ascuns de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate. Aceasta a declarat, în cadrul emisiunii de aseară, că vinerea trecută, în timp ce se afla cu niște prieteni într-un local din capitală, câțiva colaboratorii SIS ar fi filmat-o timp de doua ore. În replică, SIS a declarat că nimeni din cadrul serviciului nu o urmărește pe Natalia Morari și i-a recomandat să se adreseze instituțiilor abilitate pentru a stabili indentitatea celor care ar fi filmat-o.

Vineri am ieșit la o bere cu prietenii. M-am trezit să fiu filmată de colaboratorii SIS. Vineri seara, după ora 00.00 am fost filmată, timp de două ore într-un local din Chișinău. De către oamenii plătiți din bugetul Republicii Moldova. Mă interesează de ce m-au filmat. Trebuie să existe o decizie judecătorească pentru ca să fiu filmată.

Mai mult, jurnalista susține că a observat persoane suspecte și în fața clădirii unde își are sediul postul TV8.

Totodată, astăzi am văzut două persoane în fața televiziunii TV8, televiziunea la care lucrez. Vreau să-i întreb pe cei care au dat această comandă. Să fiu atacată, să fiu filmată…Pentru ce?

Jurnalista de la TV8 consideră că este urmărită din cauza că, la emisiunea ei, invită persoane carora nu le este frică să critice actualul regim, iar după ce i-a adresat o scrisoare deschisă liderului democrat, Vlad Plahotniuc, în adresa ei, dar și a postul nostru de televiziune au răsunat mai multe mesaje pline de ură.

Vreau să vă zic că pe exemplu meu personal, vă pot spune de unde vine acestă răutate. Probabil vă mai aduceți aminte pe data de 2 iulie, am adresat o scrisoare personal Președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. În doar trei zile a repornit o campanie de atac la adresa mea. O campanie care a atins cote maxime de josnicie. Acestă campanie a răsunat la toate posturile de televiziune controlate de către Partidul Democrat.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a SIS, Daniela Mânzat, a negat cu vehemență că persoanele surprinse de Morari ar fi angajați ai Serviciului de Informații și Securitate. Totodată, instituția îi recomandă jurnalistei să prezinte fotogafiile pe care le deține cu cei doi bărbați la organele competente pentru a le stabili identitatea.

Reporter: Daniela Cuțu