Deși șefa Biroului de Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne a spus că instituția pe care o conduce nu a avut de-a face cu expulzarea celor șapte cetățeni, în presă au fost publicate mai multe documente care relevă că BMA a perfectat documentele în legătura cu expulzarea celor șapte. Contactată de TV8, Alina Zbancă, purtătoarea de cuvânt al MAI, a spus că afirmația lui Poalelungi a fost interpretată greșit.

„Ea a nu a declarat că BMA ul nu a fost implicat, dar presa a interpretata altfel”, a spus Zbancă, precizând că după acea declarație toate reacțiile au fost oferite de MAI.

Zbancă a mai spus că au fost două acțiuni întreprinse de Biroul Migrație și Azil. „Instituția le-a refuzat lor solicitarea de de azil și plus BMA este instituția care a declarat persoanele respective indezirabile. Referitor la documentele care au apărut astăzi în presă, este inadmisibil, nu a fost nimic semnat cu o dată din urmă, cu o dată dinainte, ele au fost transmise cu data de cinci și șase septembrie așa cum este acolo indicat”, afirmă purtătoarea de cuvânt al MAI.

Când s-a menționat că documentele date au ajuns la familiile celor expulzați acum două zile, pe 11 septembrie, Zbancă a spus: „Când a ajuns la ei este o altă întrebare, pentru că nu merge angajatul BMA sau eu la ei să-i ducem scrisoarea aia acasă”.

În același timp, potrivit lui Zbancă, Biroul a reacționat conform informațiilor sau solicitărilor de la SIS.

Amintim că, la șase septembrie șapte cetățeni turci au fost declarați indezirabili și expulzați în Turcia.