Și eurodeputatul român Siegfried Muresan a venit cu o reacție la expulzarea a celor șapte cetățeni turci. Potrivit lui, reținerea și deportarea în Turcia a profesorilor de la Liceul Orizont din Chișinău confirmă că a avut dreptate când a cerut anul trecut condiționarea oricărei asistențe macrofinanciare pentru Republica Moldova de respectarea statului de drept de către autorități.

„Dacă persoanele expulzate solicitaseră azil în Republica Moldova atunci avem de a face cu o încălcare flagrantă atât a legilor din Republica Moldova, cât și a convențiilor internaționale. Lipsa de transparență a autorităților ne confirmă că nu s-a acționat cu respectarea tuturor procedurilor. Un lucru este cert, Uniunea Europeană nu poate avea încredere în Guvernul de la Chișinău”, a mai scris eurodeputatul pe pagina sa de facebook.

Expulzarea celor 7 angajați ai liceelor în Turcia a avut lor pe 6 septembrie curent. Persoanele au fost declarate periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, iar SIS le-a expulzat din țară. Acum acestea sunt deținute în diferite închisori din Turcia.