/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

FOTO. Cu barbă și cu părul lung. Cum arată nașul fostului premier, Vlad Filat, la trei ani de la reținere

missing
14 septembrie 2018, ora 13:32

Despre aceasta scrie portalul anticoruptie.md, care a încercat să discute cu Rusu. Nașul fostului premier, Vlad Filat, este greu de recunoscut, fapt ce l-a determinat pe jurnalist să întrebe dacă, într-adevăr, el este. Bărbatul i-a răspuns că nu, însă mai apoi completul de judecată i-a pronunțat numele în timp ce citea decizia. Magistrații Curții de Apel au admis recursul înaintat de avocata lui Rusu care cere amendă pentru termenul de detenție rămas, iar acest aspect ar urma să fie rejudecat.

Ion Rusu a fost reținut pe 15 iulie, 2015, în dosarul Caravita, alături de fiul său. Ințial, el a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar ulterior termenul a fost redus la 3 ani și 4 luni. Acesta a fost recunoscut de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a adus prejudicii Băncii de Economii.

Potrivit Zdg, în timpul examinării dosarului, procurorii au anunțat că Ion Rusu și-ar fi recunoscut vina, precizând că, în intenţia de a camufla provenienţa a 2,8 milioane de euro, sustrase de la BEM, a efectuat o serie de tranzacţii fictive, cu firme din ţară, dar şi din zonele off-shore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram